ROSACEA

Rosacea

 

Denna behandling passar även Dig med rodnad hud eller känslig hud

Behandlingen dämpar rosacea och lugnar känslig hud. I behandlingen används professionella produkter, avsedda att endast användas på salonger och av utbildade hudterapeuter, (Anna Lotan).

Denna behandling görs med fördel som en kur på sex ggr.

 

70 min 590 kr, kur på 6 ggr 3440 kr (Du sparar 100 kr)

Behandlingsgång:

Rengöring, manuell hudanalys samt hudanalys med apparat, kavitation peeling (smärtfri djuprengöring med ultraljudsvibration) för att grundligt avlägsna överskott av talg och döda hudceller samt bakterier och giftiga ämnen. Lugnar rodnad hud. Återfuktar och verkar desinficerande. Förbereder huden på ett djupare plan att absorbera kommande produkter. Galvanisk (Inslussning av preparat, i detta fall Hyaluronsyra), massage, Alodem Soothing mask samt avslutande produkt.

 

 

 

Rosacea är en kronisk hudsjukdom, som ibland förväxlas med acne pga acneliknande utslag, (det är INTE samma sak). Bland annat är rosacea utslagen inte bakteriella, tillskillnad från acne. (Läs mer om acne under fliken 'acne' på startsidan). Rosacea bryter ut vid 30 - 40 årsålderna. En del kallar det vuxen acne. Men korrekt benämning ska vara rosacea. Orsaken till rosacea är inte fastställd. (Vissa hävdar att det kan ha ett samband med att man som tonåring har haft acne). Personer med känslig hud kan drabbas i vuxen ålder. Det är därför väldigt viktigt att skydda huden ordentligt, särskilt om man har känslig hud.

 

Bild: (En blandning av första och andra stadiet)

 

1; papler (kvisslor, knottror) som har blivit inflammerade och snart kan kallas pustler (varfyllda blåsor), fjällande hud.

 

2; näsvingarna har börjat bli mörkröda.

 

3; konstant rodnade kinder

 

Symtom: rosacea visar sig som en rodnad i ansiktet, erytematös-telangiektatisk rosacea. Främst kinder, näsa, panna och haka. Om man inte får behandling utvecklas denna kroniska hudsjukdom genom kvisslor och i vissa fall kan även bölder uppstå papulopustolös rosacea, . Huden kan kännas varm och öm. Om man inte behandlar rosacea blir det värre och man kan få phymatös rosacea. Detta innebär att näsan svullnar upp, (rhinophyma). Vanligast hos män.

Det finns olika typer/stadier av rosacea; erytematös-telangiektatisk rosacea, papulopustolös rosacea, phymatös rosacea och ögon rosacea.

Saker man bör tänka på; Undvik solen så gott det går, kryddstark mat ökar blodcirkulationen samt stressade situationer kan få rosacean att blossa upp. Undvik bastu. Vid lindrig rosacea finns det alltid anledning att söka upp en hudterapeut för behandling och råd. När det har gått långt med rosacean uppsök läkare. Om du känner dig osäker kan du också gå till en läkare och få en diagnos, sedan kan du gå till en hudterapeut för dämpande av dermatosen.

 

Att göra hemma: Använd mild rengöring och lugnande ansiktsvatten. Använd serum eller ampull för känslig hud. (Gör gärna kurer flera gånger per år) Använd ansiktsmask som ger näring och fukt. (gärna flera gånger per vecka). Smörj dagligen med en återuppbyggande mild kräm som stärker huden och ger näring. Det är viktigt att hjälpa huden att stärka den och återuppbygga den.

 

Copyright © All Rights Reserved